Poziv na susret – OPERATION HOWITZER (BiH)

 

OPERATION HOWITZER (SCENARIO)
( Ultra Conflict )
Na istočnim granicama Letonije (male članice NATO-a koja graniči sa Rusijom) nagomilavaju se pobunjeničke –proruske snage sa ciljem osposobljavanja teškog topa. Osposobljenim topom bi granatirale obližnje letonske gradove i položaje oslabljene i „odsječene“ Letonske vojske. Sve to rade uz prešutno odobravanje Rusije koja ima za cilj da sukob iskoristi za ulazak u rat i pripajanje susjednih zemalja, inače članica NATO-a, u kojima živi veliki procenat Ruske populacije.
Manji broj pripadnika letonske vojske je odsječen na istoku zemlje i očajnički se trudi da uspostavi komunikacijski centar putem kojeg će uspostaviti vezu sa ostalim članicama NATO-a i pozvati ih u pomoć. Istovremeno će pokušati osposobiti top kojim bi uništile glavnu bazu pobunjenika i samim tim spriječile sukob većih razmjera.
Na teritoriji u kojoj će uskoro izbiti oružani sukob se nalaze i rudnici bogati dijamantima. Rudnici su pod kontrolom lokalnih stanovnika – rudara koji su jako dobro naouružani i opremljeni (vojna oprema, protivoklopno naoružanje, municija, mine, vojno – telekomunikacijski uređaji…) i iz svega žele izvući veliku finansijsku korist.
Strane u sukobu:
1. WAF (Letonska vojska/NATO)
2. RF (Proruski pobunjenici/)
3. LOKALNO STANOVNIŠTVO – RUDARI

FAZA 1 – prvi dan
Misije:
„LINIJA ODBRANE“
„KOMUNIKACIJSKI CENTAR“
„ZOLJA“
„DEMINERSKA OPREMA“

FAZA 2 – PRVI DAN SUSRETA
Misije:
„TOČAK“
„HAUBICA“

FAZA 3 – PRVI DAN SUSRETA (NOĆNI FIGHT )
„Misije:
B –UNIT“
FAZA 4 – DRUGI DAN SUSRETA
Misije:
„RAKETA“
„PUCANJ“

BAZE
1. WAF BAZA
2. RF BAZA

RUDNICI
Na terenu će se nalaziti 3 rudnika. Rudnici će se nalaziti između linija razgraničenja WAF i RF strane. Osvajanje rudnika će uvijek osigurati i neki rekvizit koji će olakšati misije i aktivnosti koje slijede. Dobro provjerite džepovei ruksake rudara jer možda su dijamanti baš tu.

SELO
U selu će biti stacionirana prodavnica u kojoj će svaka strana u sukobu moći kupiti npr.: rasvjetu, pipalice za mine, hranu, gorivo, vodu i sl. Plaćanje će se vršiti dijamantima. Zona prodavnice će biti ograđena i u nju će striktno svaka od strana morati ulaziti nenaoružana.

DIJAMANTI:
Prilikom svake uspiješno završene misije,osvojenog rudnika i svakog prikupljenog dijela topa osvaja se po nekoliko dijamanta. Skupljeni dijamanti se mogu iskoristiti za potplaćivanje rudara i kupovini u prodavnici. Svaki dijamant koji ostane u bazi se boduje.
BODOVANJE
Sve uspješno završene aktivnosti i misije biće bodovane. Svaki dijamant koji na kraju susreta ostane u bazi će se takođe bodovati.
Sistem bodovanja ćemo naknadno objaviti!!!