OP GHETTO 2 – APSURDISTAN – OPIS SUSRETA

Zahvaljujemo svim sudionicima još jednom što su došli i sudjelovali na OP GETTO II.

Žao nam je zbog ekipa koje su morale otkazati u zadnji tren svoje putovanje zbog vremenskih nepogoda.

Nama se želja ostvarila, a to je bilo da organiziramo jedan “snježni” susret.

S naše strane kao organizatora, susret je prošao bez nekih većih problema u smislu organizacije. Također i što se tiče igre nije bilo nikakvih većih problema, niti je bilo nekih većih prigovora oko fair playa. Svi nesporazumi ako su i postojali rješavali su se na samom terenu.

Oni koji su pročitali uvodnu priču i oni koji su sudjelovali, shvatili su da smo pokušali napravit jednu humorističnu rekonstrukciju stvarnih događaja i osoba.

Kao što je i kroz sam uvod bilo vidljivo, strane su bile podjeljene na mafiju, task force alfa i organe reda.

Prvi zadatak mafije je bio ukrasti 2 vozila, oteti tajkuna (prva dva cilja su osiguravali organi reda), opljačkati draguljarnicu, izvršiti atentat na premjera (također osiguranje pružaju organi reda) i opljačkati banku.
U prvom zadatku je sve uspješno izvršeno, osim pljačke banke i atentata na premjera (njega su nehotice eliminirali zajedno sa osiguranjem ekipe iz TF ALFA, što je išlo na ruku ekipi iz mafije).

Drugi zadatak je bio čuvati svoje skladište oružja i na drugoj lokacii skladište droge. Skladište oružja je mafija izgubila ali je skladište droge bilo neosvojivo za TF ALFA.

Treći zadatak mafije bio je čuvanje mafijaških šefova, zapovjednika organa reda i tajkuna.

Zadatak organa reda u početku je bio osiguravanje dva vozila koja je mafija trebala oteti, čuvanje tajkuna i osiguravanje premjera. Nakon toga su trebali pregovarati s jednom i drugom stranom, i njihova naklonost bi bila zapravo onoj strani koja je bila slabija. Što je u konačnici tako i bilo. Organi reda su odmah nakon eliminacije premjera od strane TF ALFA prešli na stranu mafije koja je bila brojčano nešto slabija od TF ALFA.

Prvi zadatak TF ALFA bio je osigurati draguljarnicu sa 10ak ljudi, zatim osigurati banku sa 10ak ljudi i po napadu na te dvije lokacije poslati ostatak snaga (QRF) u obranu tih lokacija. U prvom zadaku uspješno je obranjena banka ali ne i draguljarnica.

Drugi zadatak je bio napasti i uništiti skladište droge i oružja. Skladište oružja je uspješno uništetno dok je skladište droge bilo neosvojivo.

Treći zadatak je bio spasiti tajkuna od mafije i eliminirati sve mafijaške šefove uključujući i zapovjednika organa reda. U trećem zadatku niti jedan cilj nije ispunjen.

Na kraju je pobjedu zasluženo odnjela mafija.

Prema viđenom, ovo je prvi susret u našoj organizaciji gdje smo stekli dojam da nije bilo bitno na kraju tko je pobjednik, jer su se svi dobro zabavili i nije se postavljalo takvo pitanje na kraju.

Moje osobno mišljenje je, malo patetično, da je dobra atmosfera i zezancija ovaj puta pobjedila i airsoft i sve ostalo.

Zahvaljujemo još jednom svima, nadamo se da ste se stvarno zabavili i vidimo se.

Fotografije možete pronaći na našoj FB stranici: https://www.facebook.com/AirsoftUdrugaPodravina/?fref=ts

Predsjednik AU Podravina
Marijan Kereša