OP “ČEZNEM DA TE ZEZNEM” 2016 LIKA-CROATIA

 

Organizira ASK Lika,
Vrijeme održavanja : 11.06.2016.god.
Jednodnevni MILSIM susret.
Mjesto održavanja: Korenička Kapela , Plitvička Jezera
Broj igrača max. 150
https://www.facebook.com/370045506411873/photos/a.376567695759654.90440.370045506411873/993723127377438/?type=3&theater

SCENARIJ OP “ČEZNEM DA TE ZEZNEM” 2016 LIKA-CROATIA:
UVOD:
Nakon propasti režima predsjednika Huga Moralesa, Bolivija je u kaosu, centralna vlast pokušava zadržati ono malo kontrole nad rudnicima zlata koji se nalaze u brdovitom šumskom dijelu “Me largo a meter la pata”. Želeći zadržati bilo kakvu kontrolu nad rudnicima, vlast angažira plaćenike i dragovoljce iz Ruske federacije koji čuvaju i nadziru eksploataciju zlata.
Paralelno s time na tom planinskom području se nalaze i plantaže koke, a čijom berbom te daljnjom preradom upravlja balkanski kartel koji slovi za najjači na svijetu. Želeći zadržati povoljno stanje sigurnosti, kartel je sklopio krhki mir sa pripadnicima Ruskih snaga na terenu, te sa istima dogovara prodaju kokaina za zlatne poluge sa kojima pokušavaju kupiti komponente potrebne za izradu balističkog oružja kako bi napokon mogli preuzeti vlast u zemlji. Kokain je prijeko potreban pohlepnom i korumpiranom ruskom generalu koji diplomatskom poštom krijumčari drogu u Rusiju, a isti je u vezi sa misterioznim osobama sa područja bivšeg sovjetskog bloka koje se bave prodajom dijelova oružja za masovno uništenje i čija lokacija na terenu je samo njemu poznata.
Ne želeći da nastala situacija izmakne kontroli, odnosno da karteli ne bi preuzeli vlast u zemlji, a paralelno s time i spriječiti uzgoj i distribuciju kokaina, Amerika šalje svoje snage koje imaju zadatak locirati plantaže koke, skladište kartela, pokušati razotkriti tajnu vezu između kartela i ruskog generala ukoliko je ovaj za suradnju.
STANJE NA TERENU:
Narko karteli kontroliraju plantaže i laboratorij u kojem se vrši prerada kokinog lišća u paketiće kokaina. Tijekom transporta koke do laboratorija paket se mora osigurati i podložan je napadu US snaga (ukoliko snime trasu kretanja). US snage eventualno zaplijenjenu drogu zadržavaju kod sebe poradi kasnijeg uništenja. Proizvedeni kokain dostavljaju do rudnika zlata gdje kokain za zlatne poluge prodaju ruskom generalu (koji im otkriva lokaciju krijumčara oružjem).
US snage uspostavljaju FOB, nakon čega zapovjednik izdaje zapovjedi o slanju patrola u seek&destroy misije u cilju lociranja plantaža, trasa kretanja narko kartela te njihova uništenja i zapljene droge. Također pokušati locirati rudnike zlata te ruskog generala pokušati podmititi sa prethodno pronađenom ili otetom drogom u cilju lociranja pripadnika kriminalne organizacije koja se bavi krijumčarenjem oružja za masovno uništenje.
Ruske snage drže rudnike zlata, nadziru proizvodnju istog te njegovu distribuciju narko kartelu, a pritom važući kome će se u konačnici pridružiti. Ne dozvoljavaju kontakt US snaga sa pripadnicima kriminalne organizacije te se brinu o nesmetanom prolazu dijelova balističkih projektila koje su prethodno kupili narko karteli. Pošto je ruski general ekscentrična osoba, u svakom trenu može okrenuti situaciju kako on smatra da je njemu najbolja (napasti US skladište, narko laboratorij, plantaže) te uzeti sve za sebe. Ruski general upravlja cijelom situacijom.

Raspored snaga:
1. US Army (US uniforme, boonie ili kacige obavezne)
2. Narco Cartels (sve i svašta, woodland i sl., pokrivala za glavu : marame, šiltarice, cvjetni vjenčići, slamnati šeširi ma sve osim boonie i kaciga)
3. Russia (ruske uniforme obavezne ( u slučaju nedovoljnog broja ruskih uniformi rusi će bit označeni trakom), pokrivalo za glavu: šubare, marame.. ali ne i  boonie ili kacige)

 

Visina kotizacije za susret iznosi 100 kn a uključuje ručak poslije susreta jedno piće gratis. Uključeno je i voda na terenu itd. itd.
Uplate kotizacija izvršiti najkasnije do 06.06.2016. do 12:00 sati.
Uplate izvršiti na broj računa:
Vlado Marković, Korenica   IBAN: HR82234000931007227 72
Na uplatnici obavezno navesti koji tim izvršava uplatu ili ime i prezime pojedinca koji uplaćuje.

Prijave timova, klubova i pojedinci mogu se izvršiti na broj tel. :098/9205048 ili na facebook stranici kluba      https://www.facebook.com/ASKL-Airsoft-Klub-Lika-370045506411873/?fref=ts
U prijavi navesti imena i prezimena osoba te na kojoj strani žele igrati.