A&K Garand – recenzija

AUTOR :  Warlock 

Napokon sjeo da napisem revju A&K Garanda, jeftinije alternative G&Gu i ICSu. Cijena samo replike je oko 2500 kn (+- ovisno o shopu i postarini).

Vanjstina:

Replika je kombinacija pravog drveta i pot metala (iako je navodno europska vezija trebala biti sa plasticnom imitacijom drveta sve koje sam do sada vidio su pravo drvo). Sto se tice omjera naspram prave nemogu sa sigurnoscu tvrditi ali navodno je nesto duza od real steel te je “handgrip” malo drugacijeg oblika kako bi stao v7 gearbox. Tijelo nema klimanja, sve je cvrsto i veoma kvalitetno napravljeno. Dolazi sa magazinom deklariranim na 24 bb-a iako stane 30 bb-a a mozda i vise, cijena magazina se krece oko 12 eura po komadu (+- ovisno o shopu i postarini), a opsobno sam najeftinije nasao za 9 eura po komadu na Begadi shopu. Replika prima bajunetu bez problema. Zbog mehanike v 7 gearboxa replika dolazi sa semi te auto fire opcijama (standardno blokiranje gearboxa koje se rjesava rafalnim pucanjem).

Gearbox:

Gearbox je cisti v7 te je komatibilan sa standardnim v7 dijelove bez iznimke uz izlaznu snagu od 400 fpsa (moze varirati ovisno o zakonu iz drzave kupnje) te dijelovi skojima dolazi nisu nista spektakularno, problem predstavljaju after market motori koji su duzi od stock motora pa tako ne stanu potpuno u motor cage te se mora ili mijenjati kuciste ili mijenjati sarafi koji drze kuciste motora kako bi se kompenzirala duzina te specificna hop up komora koja nije kompatibilna snicim ukljucujuci i flat hop, r hop, mapple leaf itd. (iako prima standardnu aeg gumicu i cijev).

Ostalo:

Magazini ne stanu u standardni garand belt kao ni od ostalih prozivodjaca no stanu u bandolier.

Osobni osvrt i plan:

Repliku sam uzeo iz Slovenije preko Matjaza iz DTI -Ljubljana te je dosla sa mizernih 290 fps-a (navodno je zakona takav) i dometom od jedva 40 m pa sam tako se odlucio na upgrade. Upgrade je vise manje potpuno shs dijelovi no trenutno jos muku mucm sa pozicijom motora, kada to rjesim slijedit ce update sa novim informacijama.

 

 

 

Zaključak:

Replika sa svojim cjenovnim rangom po meni je isplativa, cak i sa upgradeom (oko 700 kn) i dalje je jeftinija alternativa i po mom misljenju bolja sto se tice preformansi (ukoliko se zna sta se radi i kako upgradeati), replika vjerujem da sa 400 fpsa moze sluziti kao stock no zbog male snage svoju sam odlucio upgradeati. Drvenarija je vrlo kvalitetna, metal bi mogao biti malo kvalitetniji no vjerujem da bi pri tome replika dobila na tezini a vec u startu dosta tezi. Odusevljen sam cvrstocom i ne klimanjem sto po pisanju drugih ne mogu reci za G&G repliku. iz mog iskustva sveukupne cijene cca 3200 kn dobije se kompletna replika koja bez problema moze preformansama i vanjstinom parirati svim ostalima.