Izvor: epodravina.hr

25. ožujka, Airsoft udruga Podravina organizirala je svoje treće po redu airsoft natjecanje u taktičkom pucanju.

Kao i proteklih godina, samo natjecanje je zamišljeno kao zaseban event, neovisan o airsoft susretima, prezentacijama i sajmovima. U planu je da se ovakva natjecanja održavaju svake godine u vremenskom periodu između 3 i 6 mjeseci. Cilj i smisao ovog natjecanja je popularizacija ove airsoft discipline, pokušaj kategorizacije Airsofta kao sporta u cjelini ali i omogućavanje svim zaljubljenicima u ovu disciplinu da jedan cijeli dan provedu u natjecanju kroz raznovrsne i inovativne poligone.

Ove godine pripremljeno je 3 poligona na kojima je bilo predviđeno da se prvih 10 natjecatelja s najboljim ukupnim vremenima sa sva tri poligona plasira u polufinale. Polufinale je bilo predviđeno kao dvoboj u kojem po dva natjecatelja imaju za cilj što brže srušiti svojih 5 popera (padajuća meta na postolju). Pet najboljih plasira se u finale i natječe se na finalnom poligonu.

Prvi poligon je bio kombinacija puška / pištolj s 2 siluete koje su imale na sebi po dva popera, te 6 papirnatih meta. Također na poligonu je bila i jedna silueta sa 2 kaznena popera plave boje, te je jedna papirnata meta imala taoca koji je nosio kazneno vrijeme ukoliko bi isti bio pogođen. Poligon je u cijelosti bio u čvrstom objektu, koji je u potpunosti bio u mraku, sa strobo reflektorom te ispunjen dimom. Ovo je bio jedan od najkompleksnijih poligona za natjecatelje s obzirom na to da su morali privikavati svoj vid kako su prolazili poligon.

Drugi poligon je bio za jurišnu pušku te je sadržavao 8 silueta sa po 2 popera, 4 papirnate mete od kojih se na jednoj nalazio talac. Poligon je u cijelosti bio na otvorenom, te je uz preciznost veliku ulogu imala i kondicija natjecatelja.

Treći poligon je bio kombinacija puške i pištolja s obaveznom izmjenom spremnika na zapovijed suca. Sadržavao je 8 silueta s po 2 popera i 4 papirnate mete od kojih se na jednoj nalazio talac, te 5 popera na postolju poredani jedan do drugog, od kojih su dva bila kaznena. Specifičnost ovog poligona bila je u tome što je svaki sudionik samostalno vozio vozilo te je istovremeno morao gađati mete, s mogućnošću zastajkivanja ili stajanja pored svake mete. Poligon je u cijelosti bio na otvorenom.

Polufinalna eliminacija je odrađena tako da je za svakog natjecatelja postavljeno po jedno postolje sa 5 popera na udaljenosti od 5 metara, te na zvučni signal / zapovjed suca obadva natjecatelja kreću s rušenjem popera. Pobjednik je onaj natjecatelj koji prvi sruši svih pet popera.

Finalni poligon je bio kombinacija pištolja i puške s ponovnom tranzicijom na pištolj. Poligon je sadržavao 7 silueta sa po dva popera, 4 papirnate mete od kojih se na jednoj nalazio taoc, te 5 popera na postolju poredani jedan do drugog, od kojih su dva bila kaznena. Poligon se rješavao u početnom dijelu u čvrstom objektu u hodu, drugi dio u vožnji po sistemu da je natjecatelj davao zapovijed sucu – vozaču kada da ubrza, uspori ili zaustavi vozilo. Treći dio poligona rješavan je ponovno u hodu na otvorenom.

Lista natjecatelja prema ostvarenim rezultatima:

1. Vedran Špiranec
2. Darko Kokanović
3. Davor Marković
4. Denis Mutak
5. Matija Ozmec
6. Bojan Švarc
7. Robert Krupski
8. Robert Rajkovača
9. Marko Pipunić
10. Dario Šušak
11. Karlo Ratković
12. Josip Ištvanović

– Od strane organizatora, natjecanje je kao i prijašnjih godina prošlo vrlo dobro. Isto ćemo nastavit tradicionalno organizirati i nadamo se da će biti sve popularnije, jer volimo ono što radimo i najveće je zadovoljstvo kada na kraju vidimo sretna i zadovoljna lica natjecatelja koji uživaju i guštaju u svom onom trudu koji smo uložili u ovu organizaciju – rekli su iz udruge AU Podravina.

Za nagrade su se pobrinuli Extreme airsoft iz Koprivnice, Gunfire airsoft shop iz Poljske i KROKO INTERNATIONAL renomirani Hrvatski proizvođač vojno – policijske taktičke opreme.

Ovo natjecanje je također pod pokroviteljstvom Hrvatskog airsoft Saveza, koji aktivno radi na popularizaciji ovakvog tipa natjecanja.

Related Posts