Održano ANTP/ATSC natjecanje u Koprivnici

Održano ANTP/ATSC natjecanje u Koprivnici

29.8.2021. završilo je naše sedmo po redu airsoft natjecanje u taktičkom pucanju. Natjecanju je pristupilo 11 natjecatelja iz ASK Alfa, ASK Zrinski, ASK Fenix, ASK Scorpions i AU Podravina.

Natjecatelji su prolazili kroz tri kvalifikacijska poligona na kojima su koristili repliku puške i pištolja te su morali odraditi po zapovjedi suca tranziciju s jednog na drugo, kao i taktičku izmjenu spremnika. Prvi poligon je u prvom dijelu bio u potpunom mraku te su natjecatelji morali koristiti taktičku svjetiljku kako bi detektirali i pogodili mete.Drugi poligon je bio i jednoj ravnini ali produžen u odnosu na klasične poligone s čestim okretanjima, s obzirom da su mete bile često iza leđa te s metom koja je bila na visini. Treći poligon je cijeli bio u vožnji na način da je sudac vozio vozilo dok su natjecatelji davali zapovjedi sucu kada da krene, stane, ubrza ili uspori vozilo. Nakon prva tri kvalifikacijska poligona, prvih pet s najboljim vremenima pristupilo je na finalni poligon. Na finalnom poligonu natjecatelja je s povezom na očima sudac uveo na poligon gdje je natjecatelja doveo do stola i posjeo na stolac. Na znak suca natjecatelj je morao skinuti povez s očiju i detektirati mete u prostoriji te pogoditi iste, nakon toga se po stazi uputio do vozila te je na ruti do vozila morao pogoditi mete. U vozilu ga je čekao drugi sudac ali ovaj puta kao suvozač. Natjecatelji su se duž staze sami vozili i morali pozicionirati vozilo na način da mogu pogoditi mete duž staze. Na kraju staze su morali ući u zacrtani dio i pogoditi preostale mete sa zacrtanog mjesta.

Ovo natjecanje je bilo vrlo dinamično i zahtjevno, kako za same natjecatelje tako i za suce, ali se još jedan puta pokazalo da je ovaj tip natjecanja dobar pokazatelj za sve one koji žele sami vidjeti koliko su spretni i spremni na izazove ovog tipa. Jer kako sami natjecatelji kažu, na stazi ste sami sebi najveći protivnik ili saveznik. Zahvaljujemo svim natjecateljima na dolasku, kao i svim sponzorima koji su podržali ovo natjecanje. Vidimo se ponovno i druge godine.

Čestitamo i prvo trojici na plasmanu, a to su ove godine bili:

1. Davor Marković (Marki HR) – ASK ZRINSKI

2. Antonio Novak – AU Podravina

3. Darko Kokanović – ASK Fenix

Hvala još jednom i sucima na izdržljivosti i odrađenom poslu Vinko Peharda i Sebastijan Večenaj.

Rang listu s vremenima ćemo objaviti u narednim danima a očekujte i nekoliko video uradaka s poligona da barem malo dočaramo doživljaj sa samog natjecanja.

Do tada izdvojili smo nekoliko fotki koje je ulovila članica ASK Scorpions gospodična Monika Sobočan. Još jednom hvala svima i čestitke prvoj trojici.

Sve fotografije možete pogledati na FB: https://www.facebook.com/AirsoftUdrugaPodravina/