Priopćenje predsjednika HASS-a (1.5.2020.)

Poštovani airsofteri,
obraćam vam se povodom najave koju je objavila Airsoft Avantura Split, a prenesla trgovina Hristo na svojem Facebooku da od 11.5.2020. ponovo “počinje” airsoft – imajmo na umu da je popuštanje mjera tek počelo, a s datumom 11. svibnja 2020. ulazimo u treću fazu popuštanja Covid-19 mjera.
Treća faza predviđena je za 11. svibnja, od tada će se omogućiti okupljanja od 10 osoba na jednom mjestu. Tada će se omogućiti rad trgovačkih centara, rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda, te rad s djecom s teškoćama. Omogućit će se rad laboratorijsklih skupina, a uvodi se i rad međužupnijskih linija i avioprijevoza u domaćem zračnom prostoru. Omogućit će se rad nacionalnih parkova, ali i nekih ugostiteljskih objekata na otvorenom. Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima, ali samo za goste smještaja, a zabrana javnih okupljanja je na snazi i dalje dok Vlada RH i Stožer ne donesu drugačiju odluku.
Kao predsjednik Saveza zatražio sam i očitovanje MUP-a na specifičnu situaciju, no dobio sam samo općeniti odgovor na koji sam zatražio konkretnije očitovanje te ga sada čekam.
Pozivam sve airsoftere u Hrvatskoj na poštivanje mjera i uputa koje daje Stožer CZ RH, a ujedno vas sve podsjećam da naša okupljanja pretežno prelaze 10 sudionika i smatraju se javnim okupljanjima koja je potrebno prijaviti nadležnoj Policijskoj upravi/postaji te nemojte ni sebe, a ni druge airsoftere u Hrvatskoj dovoditi u neugodne i nepotrebne situacije koje bi mogle imati dugoročne posljedice za kompletnu scenu u RH.

Sa štovanjem.

Juraj Marković, predsjednik HASS-a