Autor Tema: Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana NN 94/18  (Posjeta: 519 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Doomsday

  • Časnički namjesnik
  • *
  • Postova: 490
  • Karma: +4/-1
  • Spol: Muški
  • freelance
Pozdrav...

Kao što možete vidjeti, stigao je novi zakon, sa ponešto izmjena...

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_10_94_1816.html

Jedna od nama bitnih je kako je airsoft i paintball 'oružje' spomenuto kao zasebna stavka u kategoriji D – oružje za koje nije potrebna prijava, članak 7. stavka 4. točka 5.

'...
5. oružje koje pomoću stlačenog zraka izbacuje plastične kuglice ili kuglice punjene bojom (oružje izrađeno za airsoft i paintball).
...'

E sad, ono gdje se još spominje jest u sljedećem stavku o pravima i obvezama vlasnika oružja, gdje piše članak 8. stavka 4.

'...
4. dozvoljeno oružje za koje nije potrebno odobrenje niti prijava nadležnom tijelu – oružje kategorije D, uz iznimku oružja koje pomoću stlačenog zraka izbacuje plastične kuglice ili kuglice punjene bojom (oružje izrađeno za airsoft i paintball), koje je potrebno prijaviti u slučaju prelaska državne granice.
...'

I tu je pitanje, što to točno znači, kome i kad se prijavljuje u slučaju prelaska državne granice, na samoj granici, ili najprije nadležnom tijelu - policiji u mjestu prebivališta, pa onda i na granici, ili kako bi to već trebalo ići...?

Ako netko zna, ili zna koga može pitati a da odgovor ima neku težinu, bilo bi super da nas svih ovdje obavijesti...

Unaprijed zahvaljujem...  thumbup

P.S. još jedna od izmjena koja bi mogla biti bitna ekipi jest da je sada SVO zračno oružje upalo u oružje kategorije C – vatreno oružje i oružje koje je potrebno prijaviti, te da imaju vremena do 31.10.2019 prijaviti ono koje do sada nije moralo biti prijavljeno, a to je bilo zračno oružje čija kinetička energija je manja od 10,5 J ili je brzina projektila manja od 200 m/s i kalibra maksimalno 4,5 mm...

Sada je svo zračno oružje u kategoriji C i nužna je prijava...  thumbdown
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA...