Autor Tema: Webley & Scott Mk. VI revolver  (Posjeta: 2940 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pipe

  • Časnički namjesnik
  • *
  • Postova: 489
  • Karma: +0/-1
  • Spol: Muški
Webley & Scott Mk. VI revolver
« : 05. Pro 2016. 15:04:39 »
0
Webley & Scott Mk. VI revolver

free upload image

RS revolver u kalibru .455 koji je vidio mnogo akcije u rovovima prvog svijetskog rata gdje je odlično podnosio blato i prljavštinu te bio je poznat po svojoj jako učinkovitoj zaustavnoj moći ,no sa sobom je zbog svoje snage zahtjevao od korisnika mnogo vježbanja da bi se hitac mogao precizno plasirati. Nakon rata se pristupilo smanjenju kalibra na 0.38 tako da bi se zadržala zaustavna moć ali i učinilo revolver malo lakšim za upotrebu. Na natječaju za službeni pištolj britanske vojske nije prošao ,te je svoju službu nastavio u policijskim snagama ali i kao izvozni produkt.
Početkom rata britanska vojska hitno treba veliki broj pištolja za časnike, posade oklopnih vozila, vojnu policiju ,zrakoplovce ,mornaricu ,commandose ,padobrance dispečere i izdaje zahtjev W&S da im isporuče maximalne količine revolvera ,što su oni i učinili te se brojka do kraja rata popela na nekoliko tisuća. Webley je vidio sva ratišta gdje su se borile snage commonwealth-a ,korišten je još dugo iza rata dok ga polako nije potisnuo High power 9mm
Za vrijeme rata korištena su oba kalibra jer su prvo podjeljeni oni sa skladišta u kalibru .455 ,a i mnogi rezervni časnici su ponjeli svoje webleye nakon aktivacije.
Tehnički podaci revolvera
Calibar : .455
Masa : 1,05 kg
Dužina : 279mm
Cijev : 152mm
Kapacitet : 6 metaka u bubnju
Sistem rada : jednostruko ili dvostruko djelovanjeReplika G293 Well

Riječ je o klonu pet puta skuplje replike od Winguna . Wellova replika je vrlo robusna i masom odgovara orginalu vanjština je odlično napravljena i svi vijci i zakovice i poluge su tamo gdje trebaju biti , jedini prigovor je na sami rukohvat koji je od loše plastike i kvari ukupni dojam. Replika prima 12g CO2 ampule i u hladnim uvjetima sa 0.28g kuglicama daje pristojan efektivan domet od 15 m, što je odlično jer sama replika nema hop-up. Prima 6 BB koji se smještaju u čahure kroz koje ih potiskuje plin kao i kod drugih AS revolvera može se pucati u single i double action modu kao što je to i kod orginala.
Tehnički podaci replike:
FPS : 390 sa 0,20g BB*
Kapacitet : 6 BB
Masa : 1,04 kg
Tip : CO2
*po podacima proizvođača
72 virgins can never stop a war
But 100, 000 hookers can beat the Marine Core